volg ons
deel deze pagina

Tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 november 2018 kunt u bij het uitbrengen van uw stem op VZ Westerkwartier kiezen uit maar liefst 40 toegewijde kandidaten (zie hieronder).

Voor de verkiezingen van 16 maart 2022 zijn we nog bezig met het opstellen van de kandidatenlijst. 

 

Kandidaten VZ Westerkwartier

 1. Ytsen van der Velde

1. Ytsen van der Velde

Opende
"VZ is bijna 20 jaar geleden gestart onder het motto 'LUISTEREN NAAR DE SAMENLEVING’. Dat maakte ons tot de grootste partij in de gemeente Grootegast. Onder dat motto strijden wij verder in de nieuwe gemeente Westerkwartier. Luisteren naar de mening van inwoners kan het vertrouwen in de politiek terugbrengen."
 2. Geertje Dijkstra-Jacobi

2. Geertje Dijkstra-Jacobi

Grijpskerk
"Als wethouder wil ik doorgaan met wat ik in Zuidhorn altijd als raadslid heb gedaan: klaarstaan voor de inwoner, in oplossingen denken en meehelpen een leefbaar Westerkwartier te behouden."
 3. Cynthia van Putten

3. Cynthia van Putten

Lucaswolde
"In ons logo ziet u een paraplu. Dit symbool staat voor veiligheid, zorg, dichtbij en divers. Hij geeft bescherming tegen invloeden van buitenaf. Als VZ vinden wij dat alle inwoners van de toekomstige gemeente dat beschermende gevoel moeten ervaren."
 4. Johan de Vries

4. Johan de Vries

Leek
"Bij VZ Westerkwartier kennen we geen dikdoenerij. We staan voor onze inwoners en durven in KLARE TAAL uw problemen te benoemen en te helpen bij het zoeken naar een oplossing."
 5. Harm Beute

5. Harm Beute

Grootegast
"Landbouw levert een belangrijke economische bijdrage aan de leefbaarheid in het Westerkwartier. VZ wil dat dit zo blijft. Boeren zorgen voor ons voedsel."
 6. Onno Koopmans

6. Onno Koopmans

Grijpskerk
"Als financieel expert bij de gemeente Groningen weet ik hoe belangrijk een degelijke financiële controle is. Bij een herindeling is dit bij uitstek belangrijk om een stijging van lasten zoveel mogelijk te beperken."
 7. Harry Rook

7. Harry Rook

Kommerzijl
"Als buurtwerker weet ik als geen ander wat er bij de jeugd leeft. VZ staat voor een actief jongerenbeleid, waarbij de jongeren zelf serieus betrokken worden."

 9. Frantina van der Knaap - Kiekebeld

9. Frantina van der Knaap - Kiekebeld

Niekerk
"Paardensport is belangrijk in het Westerkwartier. Niet alleen voor recreatie, maar zeker ook voor mensen met een beperking die hiermee hun levensvreugde kunnen vergroten."
10. Berend Groenveld

10. Berend Groenveld

Niezijl
"Groots (trots) door op de kleintjes te blijven letten als een dorpshuis 't Schanshuus in Niezijl met zijn vele vrijwilligers, maar ook door de kleinere dorpen een GEWELDIGE stem te geven waardoor ze niet ondergesneeuwd raken!"
11. Gert van Dellen

11. Gert van Dellen

Lutjegast
"VZ is voor minder regels. Ik hoop dat dit in de nieuwe gemeente gaat lukken. Minder gedoe bij het aanvragen van een bouwvergunning, wat zou dat een tijd schelen."

12. Annelice Kuperus

12. Annelice Kuperus

Sebaldeburen
"VZ pleit voor een betere (verkeers)veiligheid binnen het Westerkwartier-gebied. Om dit te realiseren is het van essentieel belang dat we de inwoners én de lokale ondernemers nauw bij dit proces betrekken."
13. Anneke Westerhof

13. Anneke Westerhof

Niekerk
"In de zorg maak ik dagelijks mee dat er teveel aandacht en geld naar zaken gaat dat beter aan de zorg zelf besteed kan worden. Vooral omdat we steeds ouder worden en dus meer zorg (aan huis) nodig hebben."
14. Ruud van Nijen

14. Ruud van Nijen

Leek
"Al jaren strijd ik voor een veiligere leefomgeving in de gemeente Leek. Al het verkeer uit Haulerwijk, Een, Nieuw-Roden en de wijk Oostindie gaat nu door het dorpshart van Leek om de A7 te bereiken. Daarom strijd ik voor een Westelijke rondweg naar Boerakker."

15. Jenne Veenstra

15. Jenne Veenstra

Zevenhuizen
"Politici zijn maar politici, of het nu gaat om de dividendheffing of de nieuwe mijnbouwwet, het staat ver van wat er bij de bevolking leeft. Het is net of zitten ze er alleen voor zichzelf."
16. Lourens Fokkinga

16. Lourens Fokkinga

Marum
"Als improvisatie-acteur vind ik dat cultuur in het Westerkwartier een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid levert. Daar moet in ruime mate aandacht voor zijn."
17. Koen Meier

17. Koen Meier

Zuidhorn
"Met mijn ervaring als winkelier in de stad Groningen en als liefhebber van de rijke historie van onze leefomgeving (zes jaar bestuurslid van de Historische Kring Zuidhorn) zal ik proberen een evenwicht te vinden tussen economie en erfgoed."
18. Geert de Jong

18. Geert de Jong

Opende
"VZ staat voor Veiligheid en Zorg. Ik wil mij de komende raadsperiode in gaan zetten voor zorgzame dorpen in het Westerkwartier."
19. Abbe Borger

19. Abbe Borger

Niezijl
"Als voorzitter van de Zakenkring Zuidhorn heb ik mij jarenlang hard gemaakt voor de verfraaiing van het winkelhart in Zuidhorn. Voor dat standpunt blijf ik mij samen met VZ in de nieuwe gemeente inzetten."
20. Mark Scheeringa

20. Mark Scheeringa

Faan
"ZZP’ers leveren een hele belangrijke bijdrage aan onze Westerkwartier-economie. VZ wil in de komende raadsperiode meer aandacht en hulp voor deze belangrijke groep."
22. Janneke Bos - Hoekstra

22. Janneke Bos - Hoekstra

Grootegast
"Winkels open op zondag? Voor mij is dat geen vraag. Als inwoners dat wensen is het aan de winkeliers om te bepalen of ze open willen. Niet aan de politiek."
23. Anne-Martijn Drenth

23. Anne-Martijn Drenth

Lucaswolde
"Vaak wordt in het gemeentelijk beleid te weinig aandacht aan de 'buitengebieden' besteed, terwijl dit het grootste deel van de gemeente bevat. VZ wil dit gebied niet vergeten en er meer aandacht aan besteden."
25. Martin Komrij

25. Martin Komrij

Lutjegast
"Geef akkerbouwers de ruimte om te zorgen voor ons voedsel."
26. Johan Kuilman

26. Johan Kuilman

Aduard
"Geweldig! De 'snipper-groen actie' Aduard. En gesteund door Geertje Dijkstra- Jacobi. Die actie heeft mij naar de politiek getrokken. Ik hoop samen met haar en alle andere VZ’ers met dit soort initiatieven door te gaan."
27. Bianca Hazenberg

27. Bianca Hazenberg

Doezum
"VZ vindt dat er ook in Doezum een dorpshuis-accommodatie met appartementen moet komen."
28. Thea van der Veen

28. Thea van der Veen

Opende
"Rutte roept dat ons land gaaf is, maar ziekenhuizen gaan failliet en er is een groot tekort aan verzorgend personeel. Naar de toekomst toe wordt, met de toenemende vergrijzing, dit probleem alleen maar groter. VZ heeft zorg hoog op de agenda staan."
29. Eije Westerhof

29. Eije Westerhof

Niekerk
"VZ vindt dat er voldoende aandacht moet zijn voor ons culturele erfgoed. Verenigingen zoals Streekhistorische Vereniging Aeldakerka en het Wierdenmuseum spelen daarbij een belangrijke rol."
30. Greetje van der Mei

30. Greetje van der Mei

Opende
"Als docent heb ik mij altijd verbaasd over onderwijsbestuurders die steeds maar nieuwe zaken bedenken. Leuk, maar taal- en rekenachterstanden worden steeds groter. VZ wil degelijk onderwijs voor iedereen."
31. Anne Jan Hazenberg

31. Anne Jan Hazenberg

Opende
"Het Westerkwartier kent een grote hoeveelheid paardenhouders en maneges. Dat levert ons veel op. VZ vindt dat deze sector aandacht verdient, bijvoorbeeld door de aanleg van ruiterpaden."
32. Hemke Scheeringa

32. Hemke Scheeringa

Faan
"In diverse buitengebieden binnen het Westerkwartier wordt geregeld veel te hard gereden. Dit leidt soms tot levensgevaarlijke situaties. VZ pleit voor een betere handhaving van de maximum snelheid."
33. Meta van Duinen - van Breugel

33. Meta van Duinen - van Breugel

Leek
"Mijn interesse in politiek was altijd klein. Politici doen toch hun eigen zin. Maar nu is er eindelijk een partij die in ieder geval in Grootegast heeft bewezen er voor de inwoners te zijn. Daarom heb ik mij voor VZ kandidaat gesteld. De inwoners moeten weer beslissen."
34. Dirk Broekema

34. Dirk Broekema

Grootegast
"De gemiddelde leeftijd stijgt ook in het Westerkwartier. Als 65-plusser zet ik mij samen met VZ in voor een leefbare gemeente, zeker voor ons als ouderen. Want wat is er mooier dan oud worden in je eigen omgeving?"

35. Siemon Terpstra

35. Siemon Terpstra

Opende
"VZ staat naast een gemeente met werkgelegenheid ook voor ontspanning. Als drummer van de band Gert Sennema en Westkant Stad weet ik als geen ander dat er naast werk ook ontspanning moet zijn. Ook in de nieuwe gemeente Westerkwartier."
36. Reinier Broekema

36. Reinier Broekema

Opende
"Ik ben kandidaat-raadslid, omdat ik naast veel andere punten van VZ het belangrijk vind dat er bij beslissingen over belangrijke zaken in de gemeente een referendum moet worden gehouden."
37. Bernard Schmidt

37. Bernard Schmidt

Opende
"Door de raad moeten er meetbare doelen voor het werk van de politie worden opgesteld en gecontroleerd. VZ pleit voor een betere zichtbaarheid van de politie."
38. Boudewijn Rootinck

38. Boudewijn Rootinck

Oldekerk
"Boeren zorgen voor een groot deel van ons voedsel en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de mensheid. Maar wij zijn niet alleen voedselproducenten. Ons gras zuivert ook nog eens de lucht en neemt heel veel CO2 op."
39. Jan Klunder

39. Jan Klunder

Zuidhorn
"VZ staat voor zorg. Zeker ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Beschut werken hebben wij hoog in het vaandel staan, waarbij de betreffende werknemers de volle waardering verdienen."
40. Tineke Homans

40. Tineke Homans

Marum
"Als (mede)oprichter van Gemeentebelangen Marum weet ik als geen ander wat het belang is van ECHTE lokale politiek: dichtbij de bevolking staan en haar belangen behartigen. Mijn oor blijft beschikbaar."