volg ons
deel deze pagina

Verwarring rond MTB route en verantwoordelijkheid wethouder.

Verwarring rond MTB route en verantwoordelijkheid wethouder.

 

In het Dagblad van het Noorden stond op 18 januari een artikel waarin werd aangegeven dat onze wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi haar handen aftrok van het MTB-parcours in Zuidhorn. Wethouder Dijkstra neemt afstand van de door de journalist gebruikte quotes in dit artikel. Zij herkent zich niet in de door de heer Bijlsma gekozen woorden in het artikel.

Een wethouder heeft uit te voeren wat een raad haar opdraagt. In de raad van Zuidhorn is een besluit genomen ten aanzien van de aanleg van de MTB route in het Joh. Smit- en Waterpark. Dit besluit is overgedragen aan de nieuwe gemeente Westerkwartier. Het college van B & W van het Westerkwartier heeft daarvoor een omgevingsvergunning afgegeven.

Tot op heden heeft de wethouder Sport, Elly Pastoor, de verantwoordelijkheid voor dit dossier op zich genomen. Nu de omgevingsvergunning is verleend gaat het project in de uitvoering en valt daarmee onder de reguliere Beheer Openbare Ruimte-portefeuille van onze wethouder. Een wethouder voert uit wat de gemeenteraad bepaalt. Zo is het en niet anders, ondanks dat in het Dagblad een hiervan afwijkend beeld wordt geschetst.

 

Foto door J. van der Velde