volg ons
deel deze pagina

Verwarring rond MTB route en verantwoordelijkheid wethouder.

Verwarring rond MTB route en verantwoordelijkheid wethouder.

 

In het Dagblad van het Noorden stond op 18 januari een artikel waarin werd aangegeven dat onze wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi haar handen aftrok van het MTB-parcours in Zuidhorn. Wethouder Dijkstra neemt afstand van de door de journalist gebruikte quotes in dit artikel. Zij herkent zich niet in de door de heer Bijlsma gekozen woorden in het artikel. 

Een wethouder heeft uit te voeren wat een raad haar opdraagt. In de raad van Zuidhorn is een besluit genomen ten aanzien van de aanleg van de MTB route in het Joh. Smit- en Waterpark. Dit besluit is overgedragen aan de nieuwe gemeente Westerkwartier. Het college van B & W van het Westerkwartier heeft daarvoor een omgevingsvergunning afgegeven.

Tot op heden heeft de wethouder Sport, Elly Pastoor, de verantwoordelijkheid voor dit dossier op zich genomen. Nu de omgevingsvergunning is verleend gaat het project in de uitvoering en valt daarmee onder de reguliere Beheer Openbare Ruimte-portefeuille van onze wethouder. Een wethouder voert uit wat de gemeenteraad bepaalt. Zo is het en niet anders, ondanks dat in het Dagblad een hiervan afwijkend beeld wordt geschetst.

 


 

 

Foto door J. van der Velde.

 


Herindeling: Leuker kunnen we het niet maken

Herindeling: Leuker kunnen we het niet maken

Op woensdag 13 november is de begroting 2020 voor de nieuwe gemeente Westerkwartier vastgesteld.


Beschouwing op de jaarrekening en de perspectiefnota

Het was tijd voor de perspectiefnota en de jaarrekeningen van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Uiteraard hadden wij daar ook wat op te zeggen. Lees verder voor onze letterlijke tekst. 

 


Nieuwe burgemeester door de raad voorgesteld

Afgelopen dinsdag 9 juli heeft de raad van de gemeente Westerkwartier de nieuwe burgemeester bekend gemaakt. 

De heer Ard van der Tuuk is voorgesteld om deze post te vervullen.

 

Wij feliciteren hem daarom ook van harte met deze voordracht en wensen hem veel wijsheid, inzicht en vooral ook heel veel plezier toe in zijn bestuursperiode komende jaren in onze prachtige gemeente Westerkwartier.


Functieprofiel aangeboden aan CvK

Gisteravond (25 maart) tijdens een extra raadsvergadering heeft onze fractievoorzitter Ytsen van der Velde als voorzitter van de vertrouwenscommissie het functieprofiel van de nieuwe burgermeester aangeboden aan de Commissaris van de Koning, RenĂ© Paas. Dit profiel is o.a. tot stand gekomen mede dankzij een groot aantal inwoners van het Westerkwartier die de enquete hebben ingevuld wat u belangrijk vind aan de nieuwe burgervader.