volg ons
deel deze pagina

Geen extra aardgas winnen!

De voorzitters van de fracties in de gemeenteraad van Westerkwartier roepen het kabinet op om geen extra aardgas te winnen uit het Groningenveld. 

Algemene beschouwingen 2021


Het is was weer tijd om onze gedachten over de begroting te delen. Wilt u weten wat wij vinden? Leest u dan gerust onze beschouwingen door. Ideëen om te delen? Mail ze naar info@vzwesterkwartier.nl

Overlijdensbericht Bert Knollema


Vrijdag de dertiende, een topdag voor MFC Zevenhuizen!

Vrijdag de dertiende was een prachtige dag voor de opening van het spiksplinternieuwe MFC in Zevenhuizen. Alles verliep volgens plan en zo werd de nieuwe naam onthuld van dit fantastische pand. Hierbij een observatie van dit bijzonder mooie resultaat. 

Wat denken wij van de perspectiefnota 2022-2025

Voor de zomervakantie is er altijd het politieke hoogtepunt van de Jaarstukken, Bestuursrapportage en Perspectiefnota. Dat gaat er vooral over wat we als gemeente willen gaan doen met ons geld de komende jaren. Iedere partij in de raad krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en aan te geven wat ze graag anders zien of wat ze goed vinden. Natuurlijk hebben wij als VZ Westerkwartier goed gekeken deze plannen. Dit zijn grote zaken. Elke stap die je bij het ene potje maakt, heeft gevolgen voor een ander potje. Want uiteindelijk is "de grote pot met geld" niet onuitputtelijk. In dit bericht willen we graag puntsgewijs vertellen wat wij vinden van de plannen. Voor het uitgebreide verhaal én de perspectiefnota verwijzen we graag naar de bijlagen.